Symboliek + beeldverhaal= TDM

De rauwheid van de afbeeldingen van de Tarot de Marseille lenen zich om op verschillende manieren te interpreteren. Symbolisch, als beeldverhaal (wat gebeurt er in het ontstane beeldverhaal met de kaarten?)of beiden systemen gecombineerd, wat voor mij persoonlijk het summum is.

Iemand wilde weten hoe hij mentaal gestimuleerd en gemotiveerd kan blijven in de situatie waar hij momenteel in zit.

46843961_2280764192169074_3741493771305484288_n

Slechts twee kaarten lieten zich gelden om antwoord te geven op deze legging. Ik leg maar juist zoveel kaarten totdat de legging “gesloten” is. Daarmee bedoel ik dat de blikken van de figuren op de kaarten niet meer naar buiten kijken maar naar binnen of vooruit. Aangezien beide heerschappen elkaar recht in de ogen kijken is de legging al met twee kaarten “af”…

De raadzoekende laat zich hier voorstaan door de ROY DE DENIERS, quasi nonchalant bekijkt hij LE BATELEUR die getrouw zijn show opvoert en het publiek weet te bespelen vanachter zijn tafel met allerhande spullen . Mijn eerste antwoord is dat de raadzoekende sowieso moet zorgen dat hij publiek heeft en moet zorgen dat hij een centrale rol speelt in het gebeuren. Niet als toehoorder of kijker maar als uitvoerder van de show. Hij zal binnen de context waarin hij opereert de hoofdrol moeten opeisen om mentaal gestimuleerd te kunnen blijven.

Verder viel me meteen op dat er veel gelijkenissen in de kaarten zitten. Ze hebben dezelfde pose met hun arm, dragen  een nogal extravagant hoofddeksel en  hebben een rond object vast. Dit kan ook een teken zijn dat de ROY nog meer LE BATELEUR moet gaan nadoen. Hij past al wel gelijke handelingen toe van LE BATELEUR, maar hij moet rechtop gaan staan en nog meer zaken ter hand nemen en zich vooral laten gelden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s