Legging uit “Cards of fortune”, 1920

In het oude bekende Engelstalige kaartlegboek van LIlius staat de legging die je hieronder kan vinden. Deze legging heeft verschillende voorbestemde posities waar je kaartlegsystemen naar keuze op kan plaatsen en ze lezen in verbinding met deze posities.

In het voorbeeld kan je de traditionele Duitse Schafkopff  speelkaarten verklaard zien ten aanzien van deze posities.

46920937_1919427891697736_6744543833905692672_n

In het midden (positie van The Significator) komt de harten Ober te liggen om de raadzoekende voor te stellen.

 

46519169_253761435301097_8947672004450844672_n

De Aas van Bellen (linksonder) laat de obstakels uit het verleden zien. Deze kaart staat traditioneel voor geschenken en winsten, deze bleken in het verleden (mbt de boodschap van deze specifieke legging)niet in de schoot te worden geworpen. De Eikels9 (rechtsonder) laat zien wat er al gedaan is om de beweging naar het wenselijke te maken. Deze kaart staat voor mislukkingen, de persoon in kwestie heeft al wel zaken ondernomen in een beweging naar wat hij wenst te bereiken maar deze werden overschaduwd door mislukkingen (Eikels 9).

De Bladeren K, ligt op de positie die de obstakels en problemen moeten weergeven. Een goede en degelijk kompaan is verdoken gebleven om de situatie positief mee te helpen beïnvloeden. De über van Eikels ligt op de positie die het verlangen weergeeft. Deze persoon is in verbinding met de Eikels K en handelt vorlgens diens persoonlijkheid en belangen. Het gaat hier om een gerechtigheidskaart, de raadzoekende verlangt gerechtigheid in deze situatie. Hij wil dat jedem das seine verkrijgt…

De 7bladeren is een snelheidskaart, “de korte weg”. Men zal SNEL het wenselijke verkrijgen in deze situatie.

De Hartenheer linksboven is een persoon waarmee je moet opletten in de toekomst. De 9Bellen geven met hun goede vooruitzichten courage om de moed er in te houden, men zal zege vieren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s