Coup Blanc?

Een van onze studenten van de WDA maakte de grappige foto hieronder met Ruth en mij als extra “gezichten” bij een Coup de Douze. Dit is een “inside joke” omdat Etteilla in zijn leer heel erg veel focus heeft op kaarten met een “gezicht” op (Heer, Dame, Boer) omdat hij op die manier kan zien welke personen actief gaan zijn binnen de context van de legging. Een heel simpele, directe en vooral visuele vorm van verhalen vertellen.

Als er echter geen “gezichten/personen/hofkaarten” in de legging vallen noemt hij zo een legging een “Coup Blanc”. Het feit dat personen uitblijven is een slecht voorteken. Men is dan oftewel niet voorzichtig geweest in zijn handel en wandel of men zal heel weinig controle en zeggenschap hebben over de bevraagde situatie…

46035941_299986000843228_1104299253590654976_o

Wil je met de Petit Etteilla leren werken? Volg één van de unieke, traditionele workshops van de WDA door hier te klikken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s