Mijmeringen over de TDM

thumbnail_IMG_20180522_162022 (1)

In de combinatie van hierboven kan je zien dat LE DIABLE, XV met zijn toorts een pad belicht om de raadzoekende te misleiden. Het pad dat hier belicht wordt, is er één dat iemand maant een stok op te nemen, letterlijk of figuurlijk…De misleiding gaat er onder andere uit kunnen bestaan dat hij/zij die opgenomen stok niet goed kan hanteren…hij/zij zou hierdoor falen en LE DIABLE weet en wil dit…

thumbnail_IMG_20180522_161835

Dezelfde kaarten omgekeerd laat een tafereel zien waarbij iemand een stok opneemt om het kwade te bekampen. Hij wordt door LE DIABLE vervloekt met zijn rechterhand (daar waar LE PAPE, V, met zijn rechterhand de kaart rechts van hem zegent, vervloekt de Duivel links). Een confrontatie is nakende…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s