***Veelgestelde vragen over kaartleggen***

WP_20170912_16_37_29_Pro (2)

In deze rubriek hoop ik, op voorhand, een antwoord te geven op veelgestelde vragen.  Het is uiteraard vanzelfsprekend dat jullie alles willen weten! Ikzelf wil ook altijd, behept met een zware vorm van libido sciendi, van de hoed en de rand weten…

Vanwaar komt de “roeping” om dit werk te doen?

De meeste mensen in deze branche praten over het bewandelen van of het zoeken naar hun spirituele pad. Dit is nooit mijn insteek geweest. Ik ben wel al mijn hele leven een groot liefhebber van filosofie en geschiedenis. Ondanks mijn vrijzinnige geest, toonde ik wel altijd interesse in het fenomeen “godenverering”, de bijhorende rituelen en het effect op de gemeenschap, dit ten goede en ten kwade. Via mijn grote interesse in onze Indo-Europese cultuur en  studie van het Noordse (Germaanse) heidendom in Europa, met zijn specifieke vormen van divinatie (waarzeggen), ben ik 20 jaar geleden via een omweg met de kaarten in contact gekomen.

Welke gave heb ik nu juist? Ben ik een helderziende, helder of iets anders wetend? Ben ik paranormaal? Ben ik een doorgeefluik van een of andere dimensie?

Ik heb alvast zelf niets met bovengenoemde en gelijkaardige benamingen en ook niet met dweperij over allerhande gaven. De enige associaties die ik met vormen van “helder” wil hebben, is het helder van geest zijn en het helder zijn in wat voor service ik kan bieden.

Ik ben een aanhanger van efficiëntie. Daarom is het beter dat ik aangeef wat ik zeker wel ben en hoe ik het liefst gekend wil zijn, in plaats van op te sommen wat ik niet ben of liever niet wil zijn!

Ik ben een klassieke kaartlegger. Ik filter de verhalen uit allerhande, daartoe bestemde, kaarten. Dit doe ik steeds met de meest traditionele en authentieke methodes en kaarten. Als verzamelaar, aan- en verkoper van antieke waarzegkaarten en tarotspelen, doe ik de raadplegingen altijd met zeer oude doorleefde kaarten, die doorheen de jaren door ontelbare handen zijn gegaan.

27394550_828660537336623_1698318611_n

Het is mijn opzet om de duidelijke en heldere taal die de kaarten spreken om te zetten in informatie waar jij effectief iets aan hebt. Ik zie mezelf liever in het straatje van de klassieke divinatie met orakels, volksmagie en heidense gebruiken. Ik ben een doorwinterde scepticus als het neerkomt op dit vakgebied en vele mensen die er in actief zijn, ik geloof hun gewoonweg niet… Waar ik wel volledig in geloof (dat wat ik dagelijks zie en al jaren kan tasten) is het nut en de magie die het verhaal van de kaarten teweegbrengen. Om de “contradictio in terminis” compleet te maken, moet ik wel toegeven dat ik enorm bijgelovig ben!

Ik geloof vooral in de kracht van het verhaal van de kaarten en in de kracht van de menselijke geest. Dit is voor mij meer dan magisch en verwonderlijk genoeg! Wanneer ik geen tastbaar bewijs zag in het nut van deze gebruiken, zou ik me er nooit zo in verdiept hebben.

Ik lees de kaarten, voor wat het waard is, vrij en vrank, zonder schroom en geef jou een verhaal mee dat betrekking heeft op jouw leven. Dat is de taak van de cartomancien (kaartlegger). Zo was het in vroegere tijden en zo is het bij mij nog steeds.

Welke meerwaarde kan zo een kaartlegging geven aan mijn leven?

De kaarten zijn een alternatieve informatiebron, dat kun je wel stellen…

Ik lees voor jou het verhaal uit de kaarten dat we als relevant zien voor jouw persoonlijke situatie. Dit verhaal is in feite de magie an sich. De meerwaarde ontstaat uit het feit dat je deze informatie kunt overdenken om er iets mee te doen, zodat je beter geïnformeerd of doordacht terug het leven kan aanvatten.

In feite doen wij beiden ons deel. Ik faciliteer het verhaal, jij toetst het aan de waarschijnlijkheid. Je kiest volledig zelf hoeveel waarde je er aan hecht of wat je er mee doet.

Het is wat mij betreft absurd om jouw leven volledig te richten naar wat de kaarten vertellen. Het is daarentegen, vind ik, even absurd om deze informatie zomaar overboord te gooien.

Kun je alles vragen aan de kaarten?

In principe kun je alles aan de kaarten vragen. Ze geven sowieso een antwoord. Ik hanteer uiteraard wel een deontologische code en neem me te allen tijde de vrijheid om niet te antwoorden op vragen die niet moreel verantwoord zijn.

Je kunt de kaarten vragen een toekomst te projecteren of om een situatie te analyseren. Je kunt ook vragen stellen over het verleden. Alles wat voor jou relevant of belangrijk is, kunnen we vragen.

Een raadpleging mag nooit of te nimmer een vervanging zijn van professionele hulpverlening in welk vakgebied dan ook (dokter, psycholoog, advocaat,…).

27294659_831895467013130_1797690517_n

Welke garanties heb ik dat het leven of mijn situatie exact zo is of zal verlopen als de kaarten weergeven?

Veel mensen in deze branche beloven, tot mijn grote ergernis en ontzetting, een hoop zaken waar ze niet garant voor kunnen staan. Naar mijn mening is dat bedrog avant la lettre

Kan ik garanderen dat wat ik zeg helemaal  en altijd waar is en dat een toekomstvoorspelling exact zo zal verlopen zoals ik het zeg? Nee, dat kan ik niet. Ik kan echter wel, met de hand op het hart, zeggen (anders had ik het al lang opgegeven!) dat de kaarten het vaker wel dan niet, bij het rechte eind hebben. En dat is as good as it gets, meer garantie kan iemand anders ook niet bieden.

We kunnen wel garanderen dat de kaartlegging altijd zinvol is!

Dit door na te denken over het verhaal dat de kaarten brengen en dit te toetsen aan de waarschijnlijkheid. Op deze manier heb je de garantie dat je meer doordachte beslissingen maakt of stappen onderneemt voor een beter belichte toekomst. Bovendien is dit, wat mij betreft, van groter belang dan zomaar af te wachten of de kaarten waarheid spreken en vol angst of verlangen de uitspraken te aanvaarden. Het is in ieder geval een prettiger gevoel om te geloven dat we zelf toch nog tamelijk wat controle op het leven kunnen uitoefenen, toch?

 

b9e800d6db91c2b0b5576e3c5820f7a8.jpg

Hoe werkt een consult bij mij?

Ik ben enkel nog actief in het les geven en publiceren van mijn werken. Voor een goede kaartlegging kan ik u mijn naaste collega Ruth Gistelinck aanbevelen. Voor haar website/informatie klik hier!Ruth Gistelinck

Going to the fortune teller’s was just as good as going to the opera, and the cost scarcely a trifle more – ergo, I will disguise myself and go again, one of these days, when other amusements fail.
– Letter to Orion Clemens, February 6, 1861

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s