spreker @ Hilversum (NL) Tarot beroepsvereniging Nederland.

Net terug van Hilversum waar ik door de Tarot beroepsvereniging Nederland verzocht was als spreker rond de Tarot de Marseille. Heel leuke groep met toffe mensen. Bedankt Carla Jadôt (en de rest) voor de invitatie en de goede zorgen! Mijn complimenten voor jullie professionele structuur.

17498912_10154494324754677_5416647360890161437_n

 

Originele tekst website (http://tarotberoepsvereniging.nl/)

WORKSHOP

De workshops worden gehouden bij Centrum Een en Al te 1217CM Hilversum.
Op zondag via de  achteringang Catharina van Reneslaan 8-20 dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25).

 

Let op de workshop is een half uur later dan gebruikelijk, dit ivm de City Run die die dag in Hilversum wordt gehouden. De binnenstad is grotendeels afgesloten.

Voor trein reizigers is het aan te raden station Mediapark uit te stappen en van daar uit naar bovengenoemde locatie te gaan,

Dan hebben we op 2 April 2017 van 11.00 tot 16 uur een workshop over de Marseille Tarot
die verzorgd wordt door de internationaal bekende Björn Meuris.

In deze workshop met de befaamde Tarot de Marseille zal Björn jullie inleiden in zijn werk ‘de Tarotencyclopedie’.

Jullie gaan terug naar de originele symboliek van het spel, die wij distilleren uit de middeleeuwse allegorieën, kunst, folklore, cultuur, tradities,  filosofie,… Enkel en alleen op deze manier kan je de ware, oorspronkelijke taal van deze kaarten leren begrijpen. De Tarot is immers ontsproten uit de perceptie van de middeleeuwers. Beseffen dat de symboliek ontleend is aan de toenmalige tijdsgeest en deze als dusdanig interpreteren, is dit mysterieuze spel kaarten eer aan doen. Eer dat het nu eenmaal toekomt…

De symbolische betekenis van de tweeëntwintig troefkaarten, leren we omzetten naar een hedendaags bruikbaar concept.

Je zal ook worden ingewijd in de typische en traditionele gebruiken van de Tarot de Marseille gebruiken en via ‘les regards’ vele verborgen boodschappen en hints vinden. Björn biedt ook sumier enkele methodes hoe men kan werken met de hofkaarten en de ongeïllustreerde speelkaarten. Na deze workshop zal je nooit meer hetzelfde kijken naar deze, in vergelijking met vele moderne tarotkunstwerkjes, op het eerste zicht rauwe en slordige tekeningen. De schoonheid zit hem ongetwijfeld in de historische waarde. Less is more is het devies dat perfect past bij dit prachtig spel tarotkaarten.

Je kan overigens voor deze workshop een regulier Raider Waite spel meebrengen en gebruiken maar een Marseille deck is natuurlijk welkom.

Voor wie nog nooit van Björn Meuris heeft gehoord hier een korte biografie.

Björn Meuris (“Le Diseur de bonne aventure”) is in de eerste plaats auteur/journalist. Een van zijn expertises is cartomantie, in de volksmond beter bekend als ‘kaartleggen’. Als professioneel kaartlegger (cartomancien) en als mentor, heeft hij door de jaren heen een groot netwerk in binnen en buitenland weten uit te bouwen. Hij is daarom ook een veel gevraagd opiniemaker, artikelschrijver, columnist, spreker, raadslid of voorwoordschrijver in dit vakgebied. Naast het klassikaal lesgeven, vervat hij zijn kennis zoveel mogelijk in publicaties. Hierdoor krijgt het grote publiek ook toegang tot deze mysterieuze informatie, die vaak enkel van persoon op persoon doorgegeven werd.

Vaak zit hij met zijn neus in oude kaartlegboeken, die ooit wel honderdvijftig, zelfs tweehonderd jaar oud zijn. Ook heeft hij enkele zeer gegeerde collectoritems in zijn bezit. Een van zijn grote voorbeelden is Etteilla (1738-1791, Parijs), die de allereerste gekende professionele kaartlegger en leermeester was in de wetenschap van het verklaren der kaarten, zoals dat destijds genoemd werd.

Zijn stokpaardje is de Petit Lenormand. Desalniettemin heeft hij evenveel kennis van heel wat andere traditionele waarzeg-, toekomst- en tarotkaartsystemen, zoals daar zijn: Grand Lenormand, kaartleggen met speelkaarten, Kipper karten, tarot de Marseille, Rider Waite tarot, Petit cartomancien, Sibilla Italiana, zigeunerkaarten en nog veel meer.
Hij leert geïnteresseerden, hoe je hier correct mee aan de slag kunt gaan. Correct, wil voor hem steeds zeggen: volgens de authentieke wijze, zoals het bedoeld is. Björn ziet cartomantie als bijzonder fascinerend, toch houdt hij er, vergeleken met velen van zijn collega’s, een heel nuchtere en pragmatische perceptie op na.

AL onze workshop worden gehouden bij Centrum Een en Al te 1217CM Hilversum. Op zondag via de  achteringang Catharina van Reneslaan 8-20 dan het terrein over naar de voorkant ( Mozartlaan 25 ). Voorkom teleurstelling en geef je tijdig op via de mail info@tarotberoepsvereniging.nl

Deze workshops zijn voor de leden gratis, aspirant leden betalen € 20,-.
Betaling is alleen per bank mogelijk.
Niet leden kunnen als er nog plaats is deelnemen voor  € 55,=

Routebeschrijving

Openbaar Vervoer.

Brainlux is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Vanaf station Hilversum ( uitgang centrum, links staan de bussen)  neemt u de bus 105 van Connexxion. U stapt uit bij de halte Wisseloordlaan. U gaat de Wisseloordlaan in. Loop rechtdoor op de Wisseloordlaan en ga bij de T-splitsing linksaf (Mozartlaan).
De ingang is na 100 meter aan uw linkerzijde. Deze wandeling duurt ongeveer 6 minuten.
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden gaat u links de gang in.

Lijn 105
Heen: vertrekt o.a. om 10.21 uur ( zondag morgen EEN keer per uur!!!)
vanaf station Hilversum en komt om 10.26 aan op de halte Wisseloordlaan. Hierna 6 min lopen.

Terug : vertrek o.a. om 16.25 uur aankomst Station 16.35 uur ( Zondag middag elk half uur)

 

Eigen vervoer.

Vanuit de richting Utrecht Route via A  27:
Neem de afrit Hilversum (afslag 33). Bij de eerste stoplichten gaat u linksaf
(Ring Zuid, Diependaalselaan). Volg de bordjes ‘Ring
‘ over bijna 4 kilometer. Volg de borden Ring West richting Bussum.
Blijf de Ring volgen. Bij de derde stoplichten gaat u linksaf richting ’s Gravenland (’s Gravelandseweg). Neem de eerste weg
rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf  richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging (na ± 15 km) van Intratuin ziet. Ga hierna linksaf (richting ’s Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de ’s Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de Tsplitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

Vanuit de richting Amersfoort
Route via A 1:  Neem de afrit Laren/Hilversum
Noord/Media Park (Afslag 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de
stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten.
Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die u links van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting ’s Gravenland (’s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T
-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100
meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

Vanuit de richting Amsterdam
Route via A 1:
Neem de afrit Hilversum Noord / Laren (Afslag 9). ). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten linksaf, richting Hilversum/Media Park (N525). Deze weg rijdt u alsmaar rechtdoor tot een kruispunt met stoplichten. Ga rechtsaf richting Bussum/Loosdrecht. U rijdt nu op de Johannes Geradtsweg. Ga bij de het kruispunt rechtdoor. U rijdt over het viaduct over de Insulindelaan. U ziet rechts het Mediapark, blijf de weg rechtdoor vervolgen. Na een scherpe bocht naar links (voorbij de watertoren die ulinks van u ziet) gaat u bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf richting ’s Gravenland (’s Gravelandseweg). Neem de eerste straat rechts (Wisseloordlaan). Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozartlaan).
De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

of:
Route via A 2:
Neem de afslag Hilversum/Vinkeveen (N201). Aan het einde van de afslag gaat u bij het verkeerslicht linksaf richting Hilversum (N201). Deze weg rijdt u steeds rechtdoor tot u aan uw rechterhand een vestiging van Intratuin ziet (na ± 15 km). Ga hierna linksaf (richting ’s Graveland). Volg deze weg (Zuidereinde) tot de stoplichten. Ga rechtsaf richting Hilversum (Leeuwenlaan, deze gaat na de bocht over in de ’s Gravelandseweg). Neem de 5e straat links (Wisseloordlaan).
Ga rechtdoor op de Wisseloordlaan en bij de T-splitsing (t.o. basisschool) links af (Mozar
tlaan). De ingang van Centrum Eén & Al is na 100 meter aan uw linkerzijde. Bij binnenkomst neemt u de trap naar beneden. Links, aan het einde van de gang vindt u Centrum Eén & Al en BrainLux.

Parkeergelegenheid
Uw auto kunt u parkeren op verschillende plekken op het terrein.
Wanneer u het terrein oprijdt worden er op de borden parkeergelegenheden aangegeven.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s