TDM tip, XV LE DIABLE

Zoals jullie reeds in mijn cursus Tarot volume 1- uit de reeks de Tarotencyclopedie– geleerd hebben, kan je een kaart op verschillende manieren interpreteren.

Enerzijds is daar de allegorische betekenis en de hieruit voortkomende logische volgende betekenissen. Anderzijds, is daar de afbeelding en kan het bijzonder significant zijn in antwoorden op vragen om gewoon te vertellen wat er effectief te zien is op zo een kaart.

Bij XV, LE DIABLE, kan dit een van vele mogelijke opties zijn.

arcane_15

Een situatie waarin de invloed dusdanig is, dat het één of meerdere personen (de twee geketende figuren) in het ongewisse laat (de zwarte massa waar ze in staan-metaforisch). Het is niet onwaarschijnlijk dat in zulk een situatie de persoon/personen niet doorhebben dat hij,zij niet vrij is/zijn…Worden ze in bekoring geleid door het een of ander? Worden ze moedwillig onderdrukt (LE DIABLE lacht en staat boven hun). Zoals op de kaart kan de invloed letterlijk van iemand hoger geplaatst komen of van iemand met meer overzicht of macht op de bevraagde situatie. In ieder geval zijn de overtuigingen van de geketenden vals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s