Reading voor een dame 19/03/2016

De dame waarvoor deze legging gedaan is, gaat momenteel wat door de turbulentie van het leven. Voor haar vroeg ik aan de TDM (Tarot de Marseille) wat wijsheid is in haar situatie. Met wijsheid bedoel ik in deze wat de kaarten adviseren om te doen/te weten, teneinde haar leven zo spoedig mogelijk terug op de rit te krijgen…

921418_10153496133829677_9131170726619744299_o

Als eerste kaart kwam de CAVALIER D’EPEE op tafel. Deze geeft te kennen dat ze sowieso niet op haar lauweren mag gaan rusten. De Cavalier trekt immers altijd ten strijde en vecht voor datgene waar hij voor staat. In zijn geval hanteert hij letterlijk en figuurlijk het zwaard, dat staat voor het denken en bewustzijn. Jij blijft best, net zoals de CAVALIER D’EPEE doelbewust en strijdvaardig om jouw gedachten en woorden (EPEES-zwaarden) te verkondigen. Het valt wel meteen op dat er maar liefst twee van de vier Kardinale deugden (Fortitudo en Iustitia) opduiken in de legging. Ik bespaar jou een traktaat over de deugden en Telos van Aristoteles, maar toch zijn hier twee zaken bovenop de attitude van de CAVALIER in acht te nemen. In rechtvaardigheid (LA JUSTICE) is immers alle deugd gelegen. Dat wil zeggen dat je vooral wordt geadviseerd om na te denken over moraal en de beleving hiervan. Ook met name hoe je de gebeurde feiten een plaats moet geven om weer zsm op de rit te zitten. Je zal je vooral moeten toespitsen op LA FORCE en je instincten proberen te bekampen, net zoals deze dame dat doet met de vurige leeuw. Doe je dit niet gaat het paard steigeren zoals je je kan voorstellen als beide kaarten zich verenigen in beeld. Als het paard steigert val jij er vanaf. Vecht voorlopig best met het verstand (zwaarden) omdat de Tarot de ridder van de rede/ratio laat zien. Instincten of vurige impulsen zullen je verder van je doel verwijderen, toch in deze periode, om terug op de rit te komen. De CAVALIER kijkt ook naar het verleden, je gaat best na hoe in het verleden instinctief gedrag heeft bijgedragen tot minder fortuinlijke situaties. Er is altijd een beste gedrag per situatie, de ene keer zal dit instinctief of intuïtief zijn, de andere keer ongetwijfeld de ratio. LA FORCE kijkt naar de toekomst, je blik moet daarom ook gefixeerd zijn op de toekomst. LA JUSTICE kijkt jou recht in de ogen, dit impliceert dat je NU moet handelen.

Succes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s