Dochters & jaloezie, Petit Etteilla 3/3/2016

De Petit Etteillakaarten lezen ik graag “open”. Daarmee bedoel ik zonder een echt afgelijnde en directe vraag. De onderliggende vraag is dan meestal: “Wat is belangrijk om te weten”. Deze kaarten zijn vaak enorm verhelderend in dagdagelijkse beslommeringen!

Iedereen die dochters (-of vrouwen) heeft, weet dat deze anders zo lieve wezens behoorlijk kattig kunnen zijn en graag op de gevoelige snaar van vader spelen…

Ik heb het geluk twee prachtige dochters te hebben, een daarvan was al de hele dag afzijdig maar zei telkens kortaf dat er niets aan de hand was. Ik bedacht me vervolgens dat ze haar dagje niet had en liet ze verder met rust. Mijn andere dochter daarentegen was ziek van school teruggekomen, met koorts (griepsymptomen). Enfin, om een lang verhaal kort te maken, toen iedereen verpleegd, gewassen en gelaafd was (mijn vrouw moest overwerken)trok ik de volgende kaarten (“Wat is belangrijk om te weten?”).

12823342_10153456410529677_4646286253877056694_o

Lezend van rechts naar links, zoals het de leer van Etteilla betaamd=

Als achternaam van de ♥Dame= “inconstance”= onstandvastigheid+achternaam ♥8 omgekeerd=” Soeur”= Zuster, zus+ ♥Heer omgekeerd= “Luteur”= worstelaar, vechter+ ♥10 “Envieux”= Jaloers+ ♦Aas=”Sollitude”= eenzaamheid.

Deze combinatie tezamen deed me onmiddellijk besluiten dat grote zus jaloers(♥10) was op de extra zorgen van kleine zus(♥8), hierdoor lag ze dwars of was ze strijdvaardig/worstelde ze met de situatie(♥H), dit maakte haar onstandvastig (♥D) waardoor ze de eenzaamheid (♦) zocht.

Plotseling had ik iets door, wat mannen verweten wordt niet goed te zien o:) Maar goed dat ik mijn kaarten nog heb, want bij navraag en wat extra aandacht werden de kaarten zonder meer bevestigd.

Vive Eteilla!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s