Stuk uit een reading.

20140729_113154-1

Deze lijn van 5 met de Tarot de Marseille kreeg ik als antwoord op de vraag: “wat is wijsheid voor persoon x”.

Ik houd van het format om te kijken wat er op iemand zijn pad komt met de Petit Lenormand, de speelkaarten of eender welk ander kaartspel. Meestal in mijn ervaring althans willen mensen weten wat ze mogen verwachten met betrekking tot hun specifieke vragen. Bij diezelfde vraag, of het antwoord nu positief of negatief is, vind ik het steeds een meerwaarde om me tot de tarot te wensen met de vraag: “wat is wijsheid”. De Tarot kaarten kunnen dan adviseren, waarschuwen of zaken verduidelijken met betrekking tot de reeds gestelde vraag aan bijvoorbeeld de speelkaarten. Zo krijg je naar mijn bescheiden mening een hoop informatie waarmee je terug de wijde wereld in kan.

De identiteit van de raadzoekende wordt voor privacy redenen weerhouden, de persoon in kwestie kwam uit een zware periode.

La Maison diev+ L’étoile+Roy d’épéé+cavalier de deniers+reyne de Deniers, moest ook hier antwoorden “wat wijsheid is voor x”.

Wat het eerst opvalt is dat L’etoile onmiddellijk na La maison Diev valt en zodoende in zijn oorspronkelijk volgorde van de troeven ligt. De donder maakte met brute kracht de toren net zo stuk als de externe factoren x raakten als een donderslag bij heldere hemel.  L’étoile laat zien dat x zich letterlijk heeft kunnen wassen van de met onzekerheid en angst gepaarde gebeurtenissen (gerepresenteerd door la maison diev). Hierdoor ontstond er weer nieuw perspectief en hoop (l’etoile). Als centrale kaart van de Roy d’epee die x gebied koning van de ratio en het intellect te worden. Te leren uit verleden ervaringen, maar ook vooral zijn blik naar de toekomst te richten (blik naar rechts), de voeten staan nog teveel in het verleden (voeten wijzen naar links). De Roy d’épéé laat zijn blik recht vallen op de knuppel van de Cavalier de Deniers. X moet zich vooral richten op de slagkracht die hij heeft in tastbare zaken (deniers: tastbaar). Zowel de Cavalier als de reyne de Deniers zijn gefocussed op het tastbare. x zal door deze fase heen moeten om net zoals de Reyne concrete zaken in handen te krijgen. Hoe moeilijk dat het ook mag zijn voor x, hier is het aangewezen zich op het intellect en concrete zaken te richten. Emoties en gevoelens zijn met betrekking tot deze vraag daarom ook slechte raadgevers. In deze zaak moet het verstand voorop op de weg te banen voor een goed gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s