Hartendame vs Klaverendame

Toen ik pas begon met de Lenormand kaarten heb ik van iemand een heel leuke tip en verhaaltje geleerd rond de slang en de ooievaar, dat altijd leuk van pas is gekomen en steeds uiterst accuraat is gebleken.

Let wel, de oudere generatie las bijna uitsluitend met maar één spel Lenormand kaarten,voor de Belgen en Nederlanders is dit meestal het Belgische Cartamundi (Breepols) spel, dat ik om die rede hier ook het meeste gebruik op dit blog.
Als je een ander spel gebruikt, is de regel hetzelfde maar dan moet je het verhaaltje een beetje aanpassen, de hofkaarten kunnen anders kijken, alsook de slang en ooievaar.

Wist jij dat ooievaars slangen eten? In de natuur is dat zo…

Het heeft ook zijn logica in de Lenormand methodiek, natuurlijk.

Als de vraag gaat over het verloop van een situatie, of als dit een tafereel is uit de Grand Tableau:

Slang+ooievaar, zou kunnen zeggen dat na onheil (leugens, spanning etc.) er een verandering komt. De ooievaar brengt altijd een ommekeer en geeft in dit voorbeeld een positieve omwenteling.
Let wel steeds op de kaart die na de ooievaar komt als bevestiging waar de verandering naartoe gaat of wat ze in mag houden.

De hartendame kan de klaverendame aan, tenminste als ze haar recht in het vizier heeft, want dan zal zij haar niet durven aankijken. De ooievaar kijkt de slang recht in de ogen. Goed wint hier van kwaad.

 

Als de klaverendame echter kan optreden in een situatie dat de hartendame niet allert is, kan zij toeslaan met haar koude en berekende karakter zodat de situatie negatief en onheilspellende zal worden.

De ooievaar mag dan wel slangen lusten, maar de slang is ook slim genoeg om achter zijn rug zijn gif te spuien.

De klaverendame kan de hartendame aan, ENKEL als ze haar onverwachts kan benaderen…Ze zal ook steeds toeslaan op onbewaakte momenten.

In de methodiek, zoals beschreven in de hoofdstukken, lees je dat de kaart aan de rechter kant iets verteld over de kaart aan de linker kant. Hier kan dit willen zeggen: onheilspellende verandering, venijnige ommezwaai enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s