De 2e persoonskaart is niet per definitie altijd de partnerkaart!

De persoonskaarten zijn in sommige stijlen van waarzegspellen altijd bijgevoegd, de Petit Lenormand, Le grand Jeu, de Kipper en vele anderen.

De Petit Etteilla (speelkaarten), voorzag zelfs een “carte blanche”, een kaart zonder betekenis om voor dit doel in te zetten. Andere speelkaarttradities werken vooral met persoonskaarten die geselecteerd werden en worden aan de hand van uiterlijke beschrijving van degene waar de kaarten voor gelegd werden. Een blonde dame, kan gerepresenteerd worden door de hartendame, een roodharige heer door de Ruitenheer, om maar wat te zeggen… In de tarot net hetzelfde, de hofkaarten die ze “kleine Arcanen” noemen, zijn in feite gewoon speelkaarten, daar gebruik je de koning, koningin of ridder voor dit doel. In de kleine Lenormand hebben we kaarten n°28, de Heer en n°29, de Dame. Een heel simpel concept, worden de kaarten gelegd voor een dame, is n°29 die betreffende dame. Worden de kaarten gelegd voor een heer, is n°28, die betreffende
heer.
28-gentleman
Heel simpel, tot hier is meestal iedereen mee. Wat een grote misvatting is, is dat als je voor de dame legt n°28 ook automatisch de partner is, of een toekomstige partner als ze vrijgezel is. Als je de 2e persoonskaart op deze manier gaat gebruiken ga je fouten maken, dan hanteer je een zichzelf beperkend systeem. De 2e persoonskaart wordt in een legging beschreven door de kaarten die bij hem of haar vallen. Op zijn minst is het een man of een vrouw (logisch), welke man of vrouw wordt beschreven door de kaarten of levensgebied waar hij of zij bij valt.
29-damsel
Als de legging gebeurt voor een dame en de heer valt bij de maan, kan dit bijvoorbeeld net zo goed een bepaalde heer op jouw werk zijn. Valt de Heer bij de boom kan dit zowel bijvoorbeeld een zieke heer als een dokter zijn. Kan de andere persoonskaart de partnerkaart zijn? Ja, dit kan heel zeker, als je dit op voorhand afspreekt met je kaartspel of klant. Je moet hier natuurlijk wel de voor en nadelen van in kunnen schatten, ik zou dit enkel doen als je echt veel wil weten over je partner. Voor vrijgezellen dames, is de positie waarin het hart en de ring en anker valt veel doorslaggevender dan waar de Heer valt. Bij vrijgezellen dames is de heer vaak gewoon, de meest significante heer, gerelateerd aan een kaart, die een bepaald levensgebied voorstelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s