In een legging uit de praktijk, bleek dit nog maar eens een schoolvoorbeeld. Alle 3 de gerechtskaarten (gele stippen), lagen in de comfortzone van Hauptperson n°1 (Rode verfstip en binnen het groene kader). n°23, Gericht+ n°29, Gefängnis+ n°30, Gerichtsperson raken elkaar ook nog eens aan.
Normaliter werk je met de Kipper net zoals andere kaarten ook conceptueel. Gericht hoeft niet altijd effectief het gerecht te zijn, maar kan ook een situatie voorstellen waar geoordeeld wordt over moreel of immoreel, eerlijk of oneerlijk, dit kan ook gewoon in een informele context (als andere kaarten dit bevestigen). De regel is, hoe meer “gerechtskaarten” bij de persoonkaart liggen en hoe meer zij elkaar aanraken, ahw aandacht vragen, des te waarschijnlijker is een effectieve rechtzaak. Dit was hier ook het geval. Gefängnis heeft in dit geval ook niet geduid op effectieve gevangenisstraf (is geen must) maar op een “straf”, boete…
De uitspraak was positief voor de raadzoekende, dit werd immers al verraden door “Guter ausgang”(in die liebe) de liebe zat niet in de context, dus de goede afloop zat in het “contact” or “relatie” dat men op dat moment had. Met de advocaat, openbare aanklager, enzovoorts…